MERT A VEGÁN SZEXI!

Történt pár hónappal ezelőtt, hogy kiscsaládom egyéb okok miatt elhagyta a húst és vega életmódra váltott. Nem mondanám, hogy ez megviselt volna, mert már kicsi korom óta idegenkedem a hústól és nagyjából mindenki úgy ismer, mint a csajszi, aki legszívesebben rizsen és krumplin élne. 😀 Na meg ott van az a fene nagy állatszeretetem is…

(Mielőtt még piedesztálra emelnétek eme magasztos elhatározásom miatt, azt hozzátenném, hogy sajnos néha becsúszik pár húsos kaja – főként hatalmas szaftos hambik formájában. Igen, tudom, most akkor döntsem már el, hogy mit akarok. 😀 Ezen azért próbálok változtatni, de a kísértés nagy úr.)

Szóval most, hogy ööö fél/háromnegyed részben vega vagyok (időnkénti csúfos csalónapokkal), lekorlátozódott a fogamra való kajákat készítő éttermek és fast food konyhák száma.

Sokat hallottam már a Kis Padlizsánról, Debrecen egyedüli vegán vendéglőjéről, ezért kihasználva a családdal az elsejei szabadnapot (t)ettünk ott egy próbát.

Sajnos nincs magyar megfelelője az aesthetically pleasing kifejezésnek, de szerintem ez a hely szuperül reprezentálja azt. Nem csak menőn néz ki, ráadásul környezettudatos is. Szívószál kizárva, viszont van helyette újrahasznosított szalvéta, a desszertet pedig növényi hulladékból előállított műanyagpohárkákban szervírozzák.

Nem hiszem, hogy nagy meglepetést okozok a választásommal, ami hamburgerre esett. Pontosítva, vegán mexikói babpogácsás hambit kértem frissen facsart alma-narancslével. Hogy ellensúlyozzam ezt az egészséges étel-ital kombót, hozzácsaptam még egy kis sültkrumplit is, carbs are life ugyebár. Az ítélet: meglepően finom! Nyilván a babpogitól nem várhatja el az ember, hogy abszolút hússzerű legyen, de nekem speciel egyáltalán nem hiányzott a marhahús markáns íze. A szárazabb pogácsát háromféle szósszal ellensúlyozták, ami egyenes út az én szószimádó szívemhez. 🙂 A zöldségek frissek, a sültkrumpli kívül ropogós, belül puha, a gyümilé pedig finom édes.

Ha már ilyen nagy vehemenciával belevetettük magunkat a vegán konyha rejtelmeibe, a desszert sem maradhatott ki. Az epres-rebarbarás pohárkrém egyöntetű sikerével elvitte a showt. Kellemesen édes, egyáltalán nem tömény desziről van szó, amiből a fő összetevők mellett jól kivehető a kókusz is. A tetején lévő izébizé, amiről fogalmam sincs, mi is pontosan, szintén isteni volt. 😀

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem baromira ki tud ábrándítani, ha egy étteremben flegma a személyzet. Na, a Kis Padlizsánban ettől egyáltalán nem kell tartani. Már belépéskor is kedves mosollyal fogadtak, majd a rendelésfelvételnél és kiszolgálásnál is nagyon udvariasak voltak a lányok. Kész felüdülés. 🙂

Összegezve, nagyon jól alakult a Flóra vs Vegán konyha első felvonása a Kis Padlizsánban. Szerencsére bőven maradt még az étlapon olyan, amit előbb-utóbb ki fogok kipróbálni.
Kizárólag kutatási célból persze. :)))

Ti próbáltátok már a vegán konyhát? Mi róla a véleményetek?

Ezer köszi, ha végigolvastátok a bejegyzést. Ha tetszett, tudjátok, mi a dolgotok! 🙂

Eat your greens,
Flóri

MERT A VEGÁN SZEXI!” bejegyzéshez 2ozzászólás

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .